Slováci po Sacherovej torte zdolali Čínu a potešili Gulinelliho

14.06.2014 Celý región

Košice 14. júna (TASR) - Slovenskí volejbaloví reprezentanti po sobotňajšom obede oslávili narodeniny talianskeho trénera Flavia Gulinelliho kúskami Sacherovej torty. Tie boli motivujúcim prvkom niektorých hráčov pred dôležitým duelom s Čínou v rámci G-skupiny Svetovej ligy. Po jeho skončení oslavovali postup na záverečný turnaj Final Four, ktorý sa uskutoční od 27. do 29. júna v tureckej Burse.

"Tréner nám doprial tortu, čo nie je zvykom predovšetkým po obede a pred zápasom. Povedal by som, že to bol pre nás malý doping a vyplatilo sa to," prezradil s úsmevom na perách smečiar Peter Janušek. Na jeho slová nadviazal aj 56-ročný oslávenec Gulinelli, ktorého potešil najmä predvedený výkon. "Moje narodeniny boli dnes iba druhoradé. Hráči ma potešili tortou, ale osobne si viac vážim ako pristúpili k zápasu a podali jeden z najcelistvejších výkonov vo všetkých činnostiach od môjho príchodu na Slovensko," radostne povedal na margo výkonu svojich zverencov.

Na dosah aj skupinový triumf

Slovenský výber má na dosah aj víťazstvo v G-skupine, a to v prípade, že zdolá Španielov za tri body (3:0 alebo 3:1) a Čína zaváha s Portorikom. "Zajtra môžeme hrať o víťazstvo v skupine, teda nám pôjde o dosť a pôjdeme do toho naplno. Máme menšie zranenia, ale myslím si, že sa to dá vyriešiť a musíme zabojovať," odhodlane konštatoval kapitán Emanuel Kohút.

Okrem Číny a Slovenska budú účastníkmi Final Four aj domáce Turecko (ako usporiadateľ záverečného turnaja) a líder F-skupiny, reprezentácia Kuby. "Je to väčšie meno vo volejbale a z nášho tímu s Kubou asi nikto nemá väčšie skúsenosti. Pre náš tím to bude ďalšia výzva, ja sa teším a dúfam, že nesklameme," uviedol Janušek.
 

Vyberte región